Промена у начину полагања пријемног испита и рангирању кандидата 

Као новина, од ове године, поред стандардног теста из математике, уводи се и тест опште информисаности и информатичке писмености. У зависности од студијског програма који бисте желели да упишете, полажете један од њих.

Уколико конкуришете на студијске програме Интернет технологије – ИТ или Комуникационе технологије – КТ обавезно полажете тест из математике.

Уколико сте заинтересовани за студијски програм Поштанско-логистички системи – ПЛС полажете тест опште информисаности и информатичке писмености.

Уколико желите да постанете студент на студијском програму Банкарство и пословна информатика – БПИ     можете полагати тест опште информисаности и информатичке писмености или тест из математике.

Уколико желите, можете полагати оба теста и тако стећи могућност да конкуришете на било који студијски програм.

За све вас који конкуришете на студијске програме Интернет технологије, Комуникационе технологије или Банкарство и пословна информатика формира се јединствена ранг листа. Упис ће се вршити прозивком по редоследу на ранг листи, при чему ћете тада бирати студијски програм који уписујете и начин финансирања у зависности од преосталих расположивих места у тренутку уписа.
Сви ви који конкуришете на студијски програм Поштанско-логистички системи, укључујући и модул по дуалном моделу студија, бићете рангирани на посебној ранг листи.

Детаљне информације о градиву потребном за припрему пријемног испита на свим студијским програмима можете наћи у нашем  Информатору  за пријемни испит на основне студије.

Секција: